huiswerkned.nl

030 - 227 00 60

HUISWERKBEGELEIDING

De periode waarin veel gebeurt maar waar je wel wilt dat je kind het beste er uit haalt. Optimale huiswerkbegeleiding zal jouw kind zowel helpen met het begrijpen van de stof als het motiveren om door te gaan en zijn of haar potentieel te bereiken. Bij huiswerkned kijken we welke soort huiswerkbegeleiding het beste bij jouw kind past.

 

Huiswerkbegeleiding aan huis

Thuis huiswerkbegeleiding volgen is natuurlijk ideaal, daarom bieden wij huiswerkbegeleiding aan huis. Onze huiswerkbegeleiding wordt gegeven door een ervaren huiswerkbegeleider die kijkt welke behoeftes jouw kind heeft. Zo passen wij op de juiste manier huiswerkbegeleiding toe. Het mooiste is dat we huiswerkbegeleiding thuis kunnen aanbieden op welk gewenst moment ook! Op deze manier halen wij het optimale resultaat uit jouw kind.

Online huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding is afgelopen jaren erg veranderd. Persoonlijke huiswerkbegeleiding thuis is inmiddels toegankelijk voor iedere leerling. Ieder kind wordt perfect geholpen via online huiswerkbegeleiding. Lees hieronder hoe online huiswerkbegeleiding het beste werkt.

 

Je kind gaat aan de slag

Je kind komt thuis uit school. Na inloggen in het Huiswerkned-systeem vangt de huiswerkbegeleider je kind meteen op. Ze nemen de dag door en bespreken het programma voor die dag. De huiswerkbegeleider luistert goed of er belangrijke dingen op school gebeurd zijn en biedt een luisterend oor. De huiswerkbegeleider begeleidt je kind om te helpen de studieresultaten te verbeteren. Ook letten we op de dingen daarom heen. Die hebben immers ook effect op de studiebegeleiding: een docent waar geen klik mee is, een vervelend akkefietje met een medeleerling op school.

Huiswerk maken

Je kind gaat aan het werk. Het maakt het huiswerk. Het gaat aan de slag met de leertaken. Door één druk op de knop weet de huiswerkbegeleider dat je kind klaar is. En als het te lang duurt, gaat de huiswerkbegeleider even kijken of het wel goed gaat. Zit je kind niet te staren achter het lesboek? Of misschien vindt jouw zoon zijn favoriete game wel veel interessanter. In die situaties grijpen we in en houden de regie. Is je kind klaar, dan wordt het werk doorgesproken. Iedere keer dat het huiswerk af is wordt dit met de docent besproken.

 

Bij online huiswerkbegeleiding zijn wij goed in staat zijn om het maakwerk van leerlingen te controleren. De leerling scant de stof of maakt even een foto met zijn smartphone en doet een upload naar onze site. En in toenemende mate wordt ook maakwerk voor school digitaal gedaan. Bij het controleren passen we het professionaliteitsprincipe toe. We controleren en overhoren niet altijd alles. Vanuit de kennis en ervaring van de huiswerkbegeleider kijkt deze per keer wat wel of niet overhoord en gecontroleerd wordt.

Toetsenvoorbereiding

Toetsen worden tijdig schriftelijk en mondeling voorbereid. De huiswerkbegeleider zorgt steeds voor een tijdige en deskundige planning. We letten daarbij op het leerproces van de leerling. Het is ons doel om leerlingen zelf te leren plannen. In de meeste gevallen begint dat bij voordoen en laten zien hoe het moet. Van lieverlee gaat de leerling vanuit de praktijkervaring ontdekken hoe toetsen optimaal voor te bereiden.

Weekplanning

Je kind gaat gestructureerd met het huiswerk, toetsen en SO's aan de slag. Een belangrijk instrument dat onze huiswerkbegeleiders gebruiken is de weekplanning. In de weekplanning staat alle informatie over huiswerk en toetsmomenten. Ook noteren onze huiswerkbegeleiders daar de aandachtspunten over achterstanden, zodat we elke dag weer een stukje dichter bij de top komen. Heeft je kind veel hulp en structuur nodig, dan beheert de huiswerkbegeleider de weekplanning. Is je kind al ver in het leren leren, maar heeft het wel hulp en stimulans nodig, dan werken we ernaar toe om je kind zelf de weekplanning te beheren.

Vragen stellen

Docenten op school geven vaak aan dat hun leerlingen in de klas geen vragen stellen. Ook bij ons stellen kinderen vanuit zichzelf niet graag vragen. We leren jouw kind om wél vragen te stellen. Vragen stellen is slim en van vragen stellen leer je. Vragen stellen kan je kind ieder moment van de dag. De huiswerkbegeleider heeft persoonlijke aandacht voor je kind en geeft niet alleen het antwoord, maar kijkt ook waaróm je kind de vraag stelt. Sommige vragen hebben een uitgebreidere behandeling nodig. In dat geval zetten we vakdocenten in om specifieke vragen te beantwoorden.

Boeken en oefenmateriaal aanwezig!

Huiswerkned beschikt over de meeste gangbare schoolboeken die er in Nederland te koop zijn. We kennen dus de schoolstof en we praten dus over dezelfde stofinhoud. Ook hebben we een omvangrijke database opgebouwd waarin alle mogelijke oefenstof aanwezig is. Daardoor kunnen we je kind niet alleen helpen de lesstof uit het boek te snappen, maar ook die toe te passen. Het gebeurt vaak dat leerlingen de vragen in het studieboek wel kunnen beantwoorden, maar vaak is het lastiger voor een leerling om een onbekende oefening te maken. Zo zorgen we ervoor dat je kind de lesstof écht kent.

MEER INFORMATIE?

Vul hiernaast je gegevens in en je vraag. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Maatwerk

Elk kind is anders. Dat is niet alleen een theoretisch uitgangspunt. We werken zo. Ieder kind wordt gescreend. Op basis van de screening volgt een Plan van Aanpak. Elke dag stemmen we de aanpak af op dat wat het kind nodig heeft. Geen huiswerk-klas, maar individuele begeleiding.

De kunst van het leren

Het komt de meeste kinderen niet automatisch aanwaaien. Het gaat niet automatisch goed. Waarom niet? Omdat leren een kunst is. Bij Huiswerkned leren we leren. Natuurlijk helpen we elke leerling om over te gaan, om de studie met mooie cijfers af te sluiten. Maar veel meer leren we leren.

Online hulp krijgen?

Onze leerlingen zitten niet met 20 kinderen in een leslokaal ijverig te studeren. Ze steken niet hun vinger op als ze hulp nodig hebben. Onze leerlingen krijgen 1 op 1 aandacht van hun studiecoach en studeren alleen. Online hulp krijgen is een krachtige manier om een kind verder te helpen.