huiswerkned.nl

030 - 227 00 60

Je kind leert niet automatisch studeren op het VMBO, HAVO of VWO.
Er is meer nodig. Een aantal tips.

Het komt de meeste kinderen niet aanwaaien. Het gaat niet automatisch goed. Waarom? Omdat leren een kunst is. Huiswerkned leren we leren. Natuurlijk helpen we elke leerling om over te gaan, om je HAVO of VWO met mooie cijfers af te sluiten. Om te zorgen voor een mooie afronding van je VMBO. Maar veel meer leren we leren. Wat houdt dat leren in? We geven een aantal tips.

Leren is een kunst.
Bij Huiswerkned
leert je kind leren.

Zelfstandigheid

Als je kind op school tijdens de les sommen maakt, wordt het daarbij geholpen. De docent helpt zonder dat je kind daarvoor kiest om tijd in te plannen om te oefenen. Maar als je kind thuis is, is het de enige die er wat van kan maken. Het komt aan op de eigen zelfstandigheid. Hoe kan je kind die slag maken? Veel van onze leerlingen zitten al in de derde of vierde klas. Maar het is hen na al die jaren nog steeds niet gelukt om zelfstandig te werken. Tijdens de dagelijkse huiswerkbegeleiding coachen we onze leerlingen naar zelfstandigheid. Bij elke leerling die bij ons start, maken we een plan van aanpak. Daarin verwerken we het principe van het leren-leren. Dat is voor iedere leerling weer anders. Een VWO'er in klas 1 help je op een andere manier dan een een examenleerling in 5 HAVO.

Een planning maken

Het eerste wat we met nieuwe leerlingen doen is leren plannen. Een planning maken is een essentieel ingrediënt voor een geslaagde schoolcarriërre. Wat gaat jouw kind wanneer doen? En doet het ook wat het zegt? Onze huiswerkbegeleiders zijn daar dagelijks mee bezig en kijken hoe ze hun studenten praktische tips kunnen geven en een duwtje in de rug kunnen geven richting het zelfstandig plannen.

Van uitstel komt afstel

Je portfolio-opdracht kan je kind naar volgende week schuiven. De repetitie volgende week kan het ook in het weekend nog wel leren. Onderdeel van leren leren is dat een leerling zichzelf confronteert met wat er gedaan moet worden. We sporen aan om de realiteit niet uit de weg te gaan. Maar moet dat dan? Bij Huiswerkned leren we onze leerlingen patronen aan om elke dag aan de slag te gaan met dat wat op dat moment het belangrijkst is.

Afleiding

Een belangrijke factor om beter te leren leren is omgaan met afleiding. Whatsapp negeren. Instagram even links laten liggen. Alle games die op de pc staan te wachten negeren. Online afspraken met andere gamers cancelen. De Cola in de koelkast negeren. Een heidense klus, maar je kind kan het leren door zichzelf te trainen. Huiswerkned is uniek: onze leerlingen zitten thuis en worden geconfronteerd met alle vormen van afleiding. Dat is geen minpunt, maar een pluspunt. Bij Huiswerkned helpen we onze leerlingen niet in een steriele omgeving om te leren. We doen dat midden in hun dagelijks leven. Als onze leerlingen leren hebben geleerd, dan kunnen ze dat overal.

MEER INFORMATIE?

Vul hiernaast je gegevens in en je vraag. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Maatwerk-aanpak

Maatwerk is één van de kernwoorden bij Huiswerkned..

Lees meer over maatwerk

De tarieven

Huiswerkbegeleiding bij Huiswerkned is betaalbaar. Lees meer over de kosten.

Ga naar de tarieven

Direct aanmelden

Wil je dat je kind aan de slag gaat? Je kunt je online aanmelden.

Ga naar het aanmeldformulier